amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Dochters van de maan

Dochters van de maan

een natuurlijke en positieve benadering

»Menstruatie? Niets aan de hand... the show must go on!« Deze – maatschappelijk geaccepteerde – boodschap klinkt duidelijk door in reclamespots, maar brengt de moderne vrouw soms in verwarring. Want zij voelt zich rond haar ongesteldheid helemaal niet zo stralend... en alle creativiteit lijkt dan te zijn weggevloeid. Ze heeft dan eigenlijk ook niet zo de behoefte om naar buiten te treden, uit te gaan ... Maar dan toch doorgaan?

Hoe kun je werkelijk volwassen worden als je een deel van jezelf ontkent? In Dochters van de maan laat Jungiaans therapeute Annemarie Peters zien hoe vrouwen worden beheerst door hun menstruatiecyclus. Ze illustreert dit met voorbeelden uit sprookjes en mythen. Peters pleit ervoor dat vrouwen hun ‘maandstonde’ accepteren, met alle mogelijkheden en beperkingen; ze geeft oefeningen die vrouwen ertoe aanzetten dichter bij zichzelf te komen ... en zo op een natuurlijker wijze te leren omgaan met hun opspelende hormonen.


Annemarie Peters [1955] heeft een ruime ervaring als begeleider in de gezondheidszorg: als geestelijk verzorger, trainer en adviseur. Zij heeft haar eigen praktijk voor levensloopbegeleiding en groepswerk en geeft workshops en lezingen over vrouwenspiritualiteit, dromen en het medicijnwiel.
Annemarie Peters
psychologie
paperback
287 blz
9069636476
altamira-becht
prijsindicatie € 16,95
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018