amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
GOD - Een geschiedenis

GOD - Een geschiedenis

De zoektocht van de mens naar de Eeuwige Waarheid

Hoe ontwikkelde zich het zoeken naar God? Op welke wijze wordt God tot uitdrukking gebracht in kunst, muziek en architectuur? Hoe leggen de hersenen en het lichaam van de mens de weg naar God open? Dit boek vertelt het alomvattende verhaal van de zoektocht van de mens naar God.

Wij hebben ons beeld van God in de loop van de geschiedenis vaak moeten wijzigen. God is talloze malen gestorven. Maar toch leeft Hij nog. Het hoe en waarom daarvan is het onderwerp van dit boek.

De heldere tekst van John Bowker is voorzien van honderden foto's, illustraties, kaarten en tabellen en doorspekt met passages uit heilige boeken, gedichten, filosofische geschriften, gebeden en religieuze werken. Samen maken ze van GOD - Een geschiedenis een uniek boek over de menselijke zoektocht naar de eeuwige waarheid in alle tijdperken en culturen.

John Bowker was hoogleraar godsdienstwetenschappen in Engeland en de VS. Hij schreef talrijke boeken, waaronder THE OXFORD DICTIONARY OF WORLD RELIGIONS, WAT MOSLIMS GELOVEN, EEN WERELD VAN RELIGIES en GROOT HANDBOEK BIJ DE BIJBEL.
John Bowker
theologie
gebonden, 400 blz
isbn 9071206939
Het Spectrum
prijsindicatie € 29,95
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018