amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
9085710421

Meesters in de religie

Gebroeders Meester

Van de auteurs van het onweerstaanbare 'Meesters in de filosofie'. Een luchtige, bij vlagen hilarische, uiterst informatieve gids voor iedereen die meer wil weten over religie.

'Regie' zei de Duitse filosoof en theoloog Friedrich Schleiermacher, 'is de honger van de ziel naar het onmogelijke, het onbereikbare, het onvoorstelbare'. Ook de gebroeders Meester, auteurs van het succesvolle 'Meesters in de filosofie', ervaren die honger. Maar ze twijfelen. Moeten ze kabbalist worden, of moslim, zevendedagsadventist, gereformeerd, polytheist of toch maar atheist?

Al discussierend wandelen de broers langs de meest uiteenlopende vormen van religie, daarbij zijn ze het natuurlijk voortdurend met elkaar oneens. Zoals u inmiddels gewend bent, zoekt Maarten het vooral in de ratio, terwijl het Frank gaat om gevoel, ervaring en zingeving.

Dit boek is een must voor iedereen die zich wil verdiepen in en onrienteren op religies. Waarin verschillen de sjiieten van de soennieten? Waarom zijn we calvinisten en geen lutheranen? Is het iets-isme meer dan een modegril? Hoe vind je als postmoderne relishopper de vorm van religie die het beste bij je past ?
Frank Meester & Maarten Meester
Filosofie
paperback, 160 blz
isbn 9085710421
9789085710424
prijsindicatie € 19,95
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018