amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Grote rituelen in de wereldgodsdiensten

Grote rituelen in de wereldgodsdiensten

Hoe vieren godsdiensten de grote levensmomenten ?

Joden, christenen, moslims, hindoes, sikhs en boeddhisten leven in onze samenleving als buren naast elkaar. Ze trouwen, krijgen kinderen en begraven geliefden. De belangrijke momenten van het leven beleven ze elk volgens hun eigen geloof. Maar wat weten we over die rituelen ?

Hoe ervaren mensen met een andere religie de cyclus van leven en sterven ? Wat betekenen die overgangsmomenten precies ? Welke rituelen en gebruiken kenmerken een hindoe-huwelijk ? Waarom worden joodse jongetjes besneden ? Wat gebeurt er als een moslim bij ons overlijdt ? En hoe gaan boeddhisten om met de dood ?

Godsdienstwetenschappers Bert Broeckaert en Isabelle Vanden Hove onderzochten hoe de verschillende wereldgodsdiensten de grote levensmomenten hier vandaag beleven.

De bekende persfotografen Patrick De Spiegelaere en Wouter Rawoens geven met prachtige momentopnamen zowel vreugde als verdriet een gezicht.

Prof. dr. Bert Broeckaert doceert vergelijkende godsdienstwetenschap aan de faculteit theologie van de K.U.Leuven. Hij is er directeur van het Interdisciplinair Centrum voor Religiestudie.

Isabelle Vanden Hove studeerde oude geschiedenis en godsdienstwetenschappen en doet, als wetenschappelijk medewerker van het Interdisciplinair Centrum voor Religiestudie, onderzoek naar de aanwezigheid van de wereldgodsdiensten in onze samenleving.
Isabelle Vanden Hove
Bert Broeckaert
isbn 9058263398
9789058263391
prijsindicatie € 58,75
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018