amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Tegenpool

Tegenpool

fotografie
Sacha de Boer
Raymond Rutting
hardcover, 31 blz
isbn 9045019175
9789045019178
Atlas - 2011
prijsindicatie € 18,95

Klein formaat boekje met foto's van de Noordpool en de Zuidpool. Sacha de Boer, bekend als presentatrice van het NOS journaal, heeft op de Noordpool in het Inuitdorp Gjoa Haven gefotografeerd. Raymond Rutting, verslaggever voor de Volkskrant, heeft het toerisme op de Zuidpool vastgelegd.

Het boekje bestaat duidelijk uit twee delen doordat je het kan omkeren, waardoor de achterkant een nieuwe voorkant is. Hierdoor komt het werk van beide fotografen goed tot hun recht. De stijl van fotograferen is namelijk opvallend verschillend.

Aan beide kanten staat een beknopte inleiding, de foto's zijn voorzien van korte bijschriften, met o.a. uitleg over de manier van fotograferen, bijvoorbeeld praktische tips hoe je met de apparatuur moet omgaan in extreem koude omstandigheden. In het midden van het boekje nog een korte tekst over het werk van de beide fotografen. Het geheel is met zorg vormgegeven en kan ter inspiratie dienen voor [amateur]fotografen en om beide poolgebieden onder de aandacht te brengen. De opbrengsten gaan naar een goed doel om klimaatverandering tegen te gaan.

NBD|Biblion recensie, R.H.
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018