amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Voedselallergie voor Dummies

VoedselallergieŽn voor Dummies
van diagnose tot behandeling van je symptomen
dummies
paperback
356 blz
isbn 9043017043
9789043017046
prijsindicatie € 27,95

Op een duidelijke en prettig leesbare wijze verduidelijken de schrijvers nagenoeg alles over voedselallergieen. Het eerste deel behandelt de kennis over voedselallergie, de verschillende allergieen en de meest voorkomende allergenen.

Dan volgt het deel over diagnosticeren van de allergie met uitleg over de verschillende testen. Hieruit volgt de behandeling die uitgebreid wordt toegelicht. De schrijvers geven aan hoe belangrijk het is te weten wat te doen bij een allergische reactie.

In het laatste deel komen de praktische kanten aan bod voor de verschillende leeftijdscategorieen, waarbij kruisbestuivingen, inkoop, bereiding en de kans om er over heen te groeien toegelicht worden. De verschillende bijlagen bevatten de [bekende dummie] lijstjes met tientallen tips, lessen, vervangingsmiddelen en websites.

Recepten voor zes bekende allergieen [ei, melk, noten, pindas, soja en tarwe] en een uitgebreide woordenlijst en alfabetische index. Een goed boek dat een heldere kijk op voedselallergieen biedt voor iedereen die ermee te maken heeft zowel beroepsmatig als persoonlijk.

NBD|Biblion recensie - C. Witjens-v.d. Burg
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018