amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Islam - Karen Armstrong

Islam

Geschiedenis van een wereldgodsdienst

Geen religie in onze tijd is gevreesder en vaker verkeerd begrepen dan de islam. In de verbeelding van het Westen is de islam synoniem aan vrouwenonderdrukking, burgeroorlog en terrorisme. In 'Islam. De geschiedenis van een wereldgodsdienst' corrigeert Karen Armstrong deze visie. Op overtuigende wijze laat ze zien dat dit snelstgroeiende geloof ter wereld uiterst veelzijdig en complex is, en zeker niet alleen maar moet worden geÔdentificeerd met fundamentalistische stromingen.

In dit briljante boek biedt Karen Armstrong een krachtig weerwoord tegen de mensen die beweren dat het Westen en de islam beschavingen zijn die haaks op elkaar staan.

'ISLAM, De geschiedenis van een wereldgodsdienst' begint met de vlucht van Mohammed en zijn familie en de oprichting van de eerste moskeeŽn. Armstrong legt uit wat de crux is van de splitsing tussen Shii- en Sunni-moslims en beschrijft de opkomst van het Soefi-mystycisme en de verspreiding van de islam door Noord-Afrika, de Levant en AziŽ, het verwoestende effect van de kruistochten op de islamitische wereld, de bloei van de islam in de veertiende en vijftiende eeuw en de oorsprong en reikwijdte van de revolutionaire islam. Ze besluit met een overzicht van de huidige islam, en een weloverwogen visie op de gevaren en uitdagingen van deze wereldgodsdienst.
Karen Armstrong
religie
paperback
319 blz
isbn
9789023456506
prijsindicatie € 12,50
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018