amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Oorlog in het hart van de islam - Gilles Kepel

Oorlog in het hart van de islam

Toen op 11 september 2001 New York en Washington onder vuur kwamen te liggen, lag het niet voor de hand te denken dat dit een uiting was van een interne islamitische kwestie.

In de jaren negentig van de vorige eeuw had de jihad immers aan kracht ingeboet, na mislukkingen in Egypte, Bosnië, Saoudi-Arabië en Algerije. De aanslag op »verre vijand« de Verenigde Staten was een groot publicitair succes.

De neoconservatieven in Washington wisten het vuur van hun kant ook aan te wakkeren: de oorlog tegen het terrorisme opende de doos van Pandora in Irak, en het is maar de vraag waar de spiraal van geweld zal eindigen. Marteling van Irakese gevangenen, gijzelingen van westerse journalisten, executies en onthoofdingen door de jihadstrijders: het zijn droeve illustraties van de chaos waarin het Westen en de moslimwereld terecht zijn gekomen.


Gilles Kepel [1955] studeerde Arabisch en sociologie en is een van de meest vooraanstaande islamologen in Europa. Hij is onderzoeksdirecteur van het Centre National de la Recherche Scientifique en hoogleraar aan het Instituut voor Politicologie in Parijs.
Gilles Kepel
geschiedenis
paperback, 416 blz
isbn 9025426832
9789025426835
prijsindicatie € 39,90
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018