amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Geheimzinnige graancirkels - Eltjo H. Haselhoff

Eltjo H. Haselhoff
natuurwetenschap
paperback
kleurenfoto's
176 blz
isbn 9027479852


Geheimzinnige graancirkels

Wetenschappelijk onderzoek en mysterieuze verhalen

De mysterieuze verschijning van graancirkels in akkers en velden over de gehele wereld krijgt steeds meer publieke aandacht. Waar komen deze reusachtige geometrische afdrukken van platgedrukte beplanting vandaan? Hoe worden ze zo snel en zo precies gemaakt?

Soms wordt simpelweg aangenomen dat graancirkels het werk zijn van grappenmakers. Maar er zijn ook meer en meer ooggetuigen die beweren dat graancirkels worden gemaakt door heldere, lichtgevende objecten, die boven de velden zweven, waarna er in een paar seconden een graancirkel ontstaat. Deze vreemde lichtobjecten zijn inmiddels ook talloze malen gefilmd.

In dit rijk geïllustreerde boek onderzoekt Eltjo Haselhoff de vreemde afwijkingen aan de gewassen waarin graancirkels ontstaan. Ook bespreekt hij, in simpele bewoordingen, tal van andere mysterieuze eigenschappen van het graancirkelfenomeen, die nog totaal onbekend zijn bij het grote publiek. Haselhoff voert geen propaganda, maar onderzoekt de graancirkels met een nuchtere, wetenschappelijke kijk. Zijn onderzoek wijst uit dat de ooggetuigen die zeiden dat graancirkels ontstaan in slechts een paar seconden, wel eens heel goed de waarheid zouden kunnen spreken.
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018