amerigo
about arts, travel & books by Erwin Nas
Wraak van Gaia

Wraak van Gaia

het natuurlijke evenwichtsysteem tussen de biosfeer en ruimte

De mens heeft de aarde eeuwenlang misbruikt zonder na te denken over de gevolgen. Nu de wereld warmer wordt en weerpatronen radicaal veranderen, merken we dat de planeet terug begint te vechten.

Gaia, het natuurlijke evenwichtsysteem tussen de biosfeer van de aarde en de ruimte waarin onze planeet zich beweegt, is net zo belangrijk voor de mens als zuurstof, maar het systeem begint te kraken in zijn voegen.

De auteur, vader van de »Gaia-theorie« die de aarde beschrijft als een zelfregulerend systeem, analyseert in dit boek de actuele klimaatproblematiek en draagt vanuit zijn eruditie en diepe inzicht in het functioneren van onze planeet oplossingen aan voor het aanpakken daarvan.

Hij neemt daarbij uitgesproken, goed beredeneerde standpunten in die vaak ingaan tegen wat vaak gemeengoed is. Zo is hij sterk voorstander van kerncentrales als overgangstechnologie op weg naar kernfusiecentrales en is hij tegenstander van grootschalige biomassateelt en windturbines.

Juist door zijn steeds minder omstreden gezag als origineel, fundamenteel en gefundeerd denker is zijn boek een uitdaging om ook het actuele energiebeleid opnieuw te doordenken. Een opzienbarend boek.
James Lovelock
esoterie
paperback
265 blz
isbn 9035130855
9789035130852
prijsindicatie € 20,95
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018