amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Smekende stilte - Joe Simpson

Joe Simpson
reisverslag
paperback, 283 blz
isbn 9038869444
9789038869445
prijsindicatie € 12,50

De smekende stilte

Ook na de overlevingsstrijd in de Andes, die hij beschreef in 'Over de rand', blijft Joe Simpson een avontuurlijk leven leiden. Maar steeds meer bergsportvrienden komen om tijdens het klimmen en dat zet hem aan het denken. Hoe liggen zijn eigen kansen? Kan hij zich nog onvoorwaardelijk overgeven aan zijn passie voor de klimsport?

De tragische dood van een goede vriend stelt hem voor een ingrijpende beslissing: is het tijd om zijn geliefde bergen de rug toe te keren? Simpson wil nog n keer ervarendat je het meest intens leeft met de dood voor ogen: hij onderneemt een poging de onverbiddelijke noordwand van de Eiger te beklimmen.

In 'Smekende stilte' volgt de lezer Simpson tijdens adembenemende ervaringen: schuilen voor een lawine in Bolivia, ijsklimmen in de Alpen en Colorado, paragliding in Spanje en ten slotte de confrontatie met de Eiger.

Simpson legt de diepste drijfveren om te klimmen bloot en peilt de kracht van de geest en de kwetsbaarheid van het lichaam.


Joe Simpson vestigde zijn naam als schrijver met 'Over de rand'. Daarnaast verschenen van hem onder andere 'De schaduwzijde' en 'Orkaan van stilte'.
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018