amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
God heeft gezegd - Jansen

God heeft gezegd

De onvoltooide modernisering van de islam

Een godsdienstige of politieke beweging is geen massief, uit beton gegoten blok. Zulke bewegingen zitten eerder in elkaar als een kolossale fruitmand, die gezet naast het bed van een patiŽnt die lijdt aan de ziekte "het dagelijks leven", altijd wel ergens een plekje vertoont.

Elke volwaardige, zelfrespect biedende beweging, of het nu gaat over het christendom, het socialisme of de islam, beslaat bovendien een grote bandbreedte, van Stalin tot Wouter Bos, van de EO tot het Vaticaan, of van Ayaan Hirsi Ali tot Mohammed Cheppih en Osama ben Laden. Het zou een wonder zijn als er in zo'n scala van opinies en aspiraties geen dingen zaten waar iets mee is. En om die dingen gaat het in dit boek.

Op lichte, maar daarom niet minder scherpe toon neemt Hans Jansen de meest in het oog springende acties en denkbeelden uit de islamitische wereld, maar ook over de islamitische wereld, onder de loep, te beginnen met de aanslag op 11 september en de verklaringen hiervoor.

Met alle respect voor de islam en de moslims, is dit boek het slecht-nieuws-gesprek waar u al jaren beducht voor bent geweest.

Hans Jansen (Amsterdam, 1942) is bijzonder hoogleraar voor "het hedendaags islamitisch denken" aan de Universiteit van Utrecht. Tevens is hij sinds 1982 universitair docent Arabisch en islamkunde in Leiden. Daarvoor was hij o.a. directeur van het Nederlands Instituut in Cairo.
Hans Jansen
religie
paperback
112 blz
isbn 9045700328
prijsindicatie € 14,50
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018