amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Westerse moslims en de toekomst van de islam - Ramadan

Westerse moslims en de toekomst van de islam

Tariq Ramadan geniet niet alleen in Frankrijk groot aanzien onder jonge moslims. Ook in Engeland, Nederland en België groeit zijn bekendheid, als schrijver van talrijke boeken over westerse islam en als bevlogen spreker en inspirerend denker. Hij onderstreept de noodzaak van een onafhankelijke islam die niet wordt beďnvloed door conservatieve krachten van het Midden-Oosten. Hij roept moslims in het Westen op hun geloof en hun leven als betrokken burgers met elkaar in overeenstemming te brengen.

In het eerste, theoretische deel van Westerse moslims en de toekomst van de islam ontvouwt Ramadan een nieuwe interpretatie van de bronnen die geschikt is voor een westerse samenleving. In het tweede deel laat hij zien hoe opnieuw overdachte geloofsprincipes in de praktijk kunnen worden toegepast voor volledige en volwaardige deelname aan het sociale en politieke leven en voor verandering waar dat nodig is.

Nietzsche-kenner en filosoof Tariq Ramadan [Genčve, 1962] was tot voor kort docent islamologie aan de Universiteit van Fribourg in Zwitserland.

»Mede dankzij Ramadan is de islam op weg een integraal deel te worden van het religieuze landschap van Europa.« Time

»Het werk van Tariq Ramadan zal zijn plaats krijgen in de annalen van het islamitisch denken.« Le Monde Diplomatique

»Verplichte literatuur voor moslims én niet-moslims.« John L. Esposito
Tariq Ramadan
religie
paperback
336 blz
isbn 9054601108
9789054601104
Bulaaq
prijsindicatie € 24,50
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018