amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Moslim die ik ben - Ajouaou

De moslim die ik ben

Notities over een rekkelijk geloof

Praktisch theoloog en moslim Mohamed Ajouaou vindt dat de islam tot een fabriek van verboden is verworden. Ter legitimatie van deze verboden wordt de profeet Mohammed aangehaald. Maar heeft Mohammed niet zelf verboden dat er ook maar iets over zijn gedrag zou worden opgetekend, uit vrees voor klakkeloze navolging? Voor Mohamed Ajouaou biedt de islam de gelovige juist een ongekende vrijheid en eigen verantwoordelijkheid.

In het geloof komt het aan op gezond verstand en dient menselijkheid de grondhouding te zijn. Voor veel moslims zijn de bronnen van de islam echter als een grabbelton, waaruit men naar believen neemt wat men ter ondersteuning van de eigen denkbeelden nodig heeft.

Met geduld, studie en vertrouwen op het eigen oordeel zou er een wereld te winnen zijn. In de verhelderende inleiding van De moslim die ik ben geeft Ajouaou aan wat tot de essentie van de islam zou moeten behoren, en met talrijke aansprekende en luchtige voorbeelden laat hij zien hoe het k kan.

Mohamed Ajouaou [Nador, 1968] studeerde filosofie in Fs en theologie in Amsterdam. Hij werkt nu aan een proefschrift over islamitische geestelijke verzorging in het gevangeniswezen. Jarenlang was hij actief als maatschappelijk activeringswerker en nu is hij adviseur voor welzijn en educatie bij Prisma Brabant.
Mohamed Ajouaou
religie
paperback
176 blz
9054601191
9789054601197
Bulaaq
prijsindicatie € 14,90
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018