amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Globalisering van de islam - Roy

De globalisering van de islam

"De islam is definitief naar het Westen overgestoken. Niet in de vorm van een verovering of van een massale bekering maar door vrijwillige verhuizing van bevolkingsgroepen op zoek naar werk of betere levensomstandigheden. Het bestaan van een islamitische minderheid is niet geheel nieuw maar ze wint aan belang omdat de traditionele moslimwereld nu ook de gevolgen van de globalisering ondervindt".

In dit baanbrekende boek onderzoekt de bekende Franse islam-deskundige Olivier Roy de gevolgen van de globalisering voor de islam. Een van de belangrijkste nieuwe ontwikkelingen is het ontstaan van een neofundamentalisme dat streeft naar een islamisering van de samenleving. Dit kan verschillende vormen aannemen, zoals de radicale gewelddadige splintergroeperingen. Maar ook in het gedrag en de kleding van jonge moslims in het Westen is het zichtbaar.

DE GLOBALISERING VAN DE ISLAM steunt op een enorme hoeveelheid feitenmateriaal. Van de Twin Towers tot de Franse voorsteden en van de trainingskampen in Afghanistan tot het Nederlandse integratiebeleid; op overtuigende wijze weet Roy de wereld van de islam in een nieuw perspectief te plaatsen.

Olivier Roy is een van de meest vooraanstaande islam-deskundigen van dit moment. Zijn werk wordt overal ter wereld vertaald.
Olivier Roy
geschiedenis
paperback, 215 blz
isbn 9055155918
9789055155910
prijsindicatie € 16,90
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018