amerigo
about arts, travel & books by Erwin Nas
Geschiedenis van de WIC

De geschiedenis van de WIC

Henk den Heijer
geschiedenis
paperback
208 blz
z/w illustraties
isbn 9057304783
9789057304781
prijsindicatie € 19,95


De Westindische Compagnie stond lange tijd in de schaduw van de historische belangstelling. Geheel onterecht zoals dit boek aantoont. Vanaf de oprichting in 1621 tot aan het definitieve einde in 1791 liet de WIC diepe sporen na in ons koloniale verleden.

De WIC bouwde een handelsimperium op dat zich uitstrekte over BraziliŽ, de Caribische eilanden en grote delen van de Westafrikaanse kust. Door middel van een uitgebreide keten forten en factorijen bedreef zij een intensieve goud- en slavenhandel.

'De geschiedenis van de WIC' gaat niet alleen in op bekende historische gebeurtenissen, zoals de verovering van de zilvervloot door Piet Heyn en de successen van prins Maurits van Nassau in BraziliŽ. Ook minder bekende aspecten komen aan bod, zoals de interne organisatie, de handelspolitiek en het beheer van de koloniŽn.

Samen met het eerder verschenen 'De geschiedenis van de VOC', vormt 'De geschiedenis van de WIC' een standaardwerk over het begin van onze koloniale geschiedenis.

De historicus drs. H.J. de Heijer is specialist op het gebied van maritieme en koloniale geschiedenis. Hij werkt aan een dissertatie over de handelsrelatie tussen Afrika en de Republiek in de 17de en 18de eeuw.
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018