amerigo
about arts, travel & books by Erwin Nas
9060382552

Dochter van Gaia

De wedergeboorte van het goddelijke vrouwelijke

»Dochter van Gaia« is gewijd aan het vrouwelijke principe in onze cultuur en in de ziel van iedere mens, met als doel het herkenbaar en toegankelijk maken van het principe van het goddelijk vrouwelijke in alle facetten. De auteur laat ons een rijk palet zien aan menselijke relaties met Moeder Aarde, de Drievuldige Godin en de Zwarte Maagd.

Hij beschrijft hoe deze archetypen voortdurend opduiken in de geschiedenis van de steentijd tot nu en werkt zijn inzichten over het goddelijke vrouwelijke uit in een nieuwe manier om naar menselijke relaties te kijken. Dit fenomeen noemt hij »de wedergeboorte van Gaia«. Tevens wordt veel aandacht besteed aan het aspect van de menselijke ziel en aan de structuur van landschapstempels die over de hele wereld te vinden zijn.

»Dochter van Gaia« bevat niet alleen de persoonlijke ervaringen van Pogacnik met het fenomeen van de godin, maar ook 57 tekeningen van de auteur en vele relevante oefeningen, die elke lezer onmiddellijk zal kunnen doen. De oefeningen zorgen ervoor dat de tekst het intellectuele niveau overstijgt en bieden de lezer de mogelijkheid nieuwe emotionele en spirituele ervaringen op te doen.

De Sloveense kunstenaar Marko Pogacnik [Kranj 1944] heeft zich internationaal naam verworven binnen de conceptuele kunst. De geomantie vormt voor hem een belangrijk element om de verborgen wijsheden van de aarde te ontdekken en te exploreren. Hij leidt vele workshops met als thema »de aarde genezen« en adviseert lokale en provinciale overheden en bedrijven inzake landschapsplanning.

Eerder verschenen van hem in Nederlandse vertaling »Evangelie van het hart«, »Ontmoeting met natuurwezens« en »De aarde genezen«.
Marko Pogacnik
spiritualiteit
paperback
272 blz
9060382552
9789060382554
prijsindicatie € 7,90
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018