amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Yoga kent geen leeftijd

Yoga kent geen leeftijd

Oefeningen voor ouderen en mensen met een handicap

Naast de reguliere yoga, die volgens verschillende scholen wordt gedoceerd, worden in Nederland specifieke yogalessen gegeven aan kinderen, zwangeren, ouderen en mensen met fysieke beperkingen. Met name voor deze laatste twee categorieën is nauwelijks literatuur voorhanden.

Yoga kent geen leeftijd is een bewerkte, eigentijdse heruitgave van de Nederlandse vertaling Howard Kents succesvolle Yoga for the disabled. Deze praktische gids voor zelfhulp met speciale yoga-oefeningen bevat onder meer ademhalingsoefeningen, technieken voor ontspanning en meditatie en kan helpen bij het bereiken van een betere gezondheid en meer positieve kijk op het leven.

Howard Kent is oprichter en directeur van The Yoga for Health Foundation. Deze organisatie groeide uit tot een erkende liefdadigheidsinstelling en in 1978 nam men een prachtig landgoed in Bedfordshire [UK] in erfpacht om als wooncentrum te gebruiken. Sindsdien heeft »Ickwell Bury« duizenden gasten ontvangen uit praktisch alle landen ter wereld en waarvan vele met de meest uiteenlopende fysieke beperkingen. Het besef van de mogelijkheden die yoga te bieden heeft, groeit nog steeds.
H. Kent
yoga
paperback, 142 blz
isbn 9062719716
9789062719716
prijsindicatie € 17,50
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018