amerigo
about arts, travel & books by Erwin Nas
9063786107

Bachbloesems

Van sprookje naar werkelijkheid

Met praktische aanwijzingen voor gebruik en toepassing. Een unieke beschrijving van de Bachbloesemremedies aan de hand van 38 fantasievolle en inspirerende sprookjes.

»Er was eens ...« een man die Edward Bach heette. Hij was arts en homeopaat met een voor zijn tijd zeer vooruitstrevende denkwijze. Hij meende dat het natuurlijke afweermechanisme aangetast kon worden door negatieve, stressvolle emoties, waardoor men zich ongemakkelijk ging voelen en soms zelfs ziek werd.

Uit onvrede met de geneeskunde uit die tijd, ging Edward Bach op zoek naar een eenvoudige en toch effectieve methode - die in de natuur te vinden moest zijn - om de emoties te »ondersteunenen«. Zo ontdekte hij de Bachbloesemremedies. Deze remedies helpen ons om beter om te gaan met emoties die ons in de war brengen, waardoor geestelijk ongemak en kwaaltjes kunnen worden voorkomen.


Willeke Revenberg beschrijft de werking van deze Bachbloesems op twee manieren. Als eerste worden de hoofdkenmerken per bloesem kort beschreven; ten tweede worden in 38 sprookjes de werking van de bloesems op levendige wijze geïllustreerd. Deze sprookjes zijn zowel voor kinderen als volwassenen zeer geschikt als opening naar een gesprek over »verstopte« en soms beperkende emoties.

Een beknopt overzicht van diverse emotionele gemoedstoestanden met de respectievelijke hulpbiedende bloesem maken het boek eenvoudig om mee te werken. De duidelijke illustraties ondersteunen de toepasbaarheid en toegankelijkheid van de wereld van de Bachbloesems.

Bachbloesems, van sprookje naar werkelijkheid is een bijzonder boek dat op plezierige en progressieve wijze inzicht biedt in de wonderlijke werking van Bachbloesems.
Willeke Revenberg
bloesemremedies
paperback
184 blz
isbn 9063786107
9789063786106
schors
prijsindicatie € 18,50
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018