amerigo
about arts, travel & books by Erwin Nas
Vuurgodin, sjamanistische reis

De vuurgodin

Een sjamanistische reis

Een Nederlandse vrouw die diepgeworteld in het sjamanisme, een schat aan inzichten en oefeningen biedt. Sjamanisme is het oudste en meest verbreide systeem van lichamelijke en geestelijke genezing en is diepgeworteld in onze menselijke beschaving. Ook in onze eeuw is het sjamanisme nog springlevend en nauw verbonden met ecologische inzichten en het herontdekken van de innerlijke kracht van de vrouw.

In De Vuurgodin onderzoekt een intuÔtieve vrouw haar wildheid in relatie tot de sjamanistische tradities en oude culturen. Zij reist naar Hawaii waar het vulkaanvuur een weerspiegeling is van haar innerlijk vuur. Daar ontmoet dolfijnen, ondergaat eeuwenoude ceremoniŽn, heeft tantrische ervaringen en ontmoet het godinnenaspect in zichzelf. Deze sjamanistische reis schenkt haar kracht en inzicht om oude pijnen te doorgronden en nieuwe wegen in te slaan.

De Vuurgodin is ook een introductie tot het sjamanisme en geeft een beeld van de sjamanistische weg die de auteur zelf heeft ondernomen. Het bevat vele praktische oefeningen, rituelen en vieringen die de lezer op praktische wijze laten kennismaken met het sjamanisme.

Roelien de Lange is in Nederland al ruim 20 jaar een pionier op het gebied van sjamanisme; zij bracht vele sjamanen naar Nederland en samen met collega's richtte zij de School voor Sjamanisme op. Ze is ook werkzaam als beroepskunstenaar. Haar werk wordt regelmatig geŽxposeerd en is deels verkrijgbaar in kaart- en postervorm.
Roelien de Lange
spiritualiteit
paperback
416 blz
9069634767
altamira
prijsindicatie € 19,90
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018