amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Oneindig afscheid

Oneindig afscheid

Ouder worden in het licht van het Tibetaans boeddhisme

Arnaud Maitland, een leerling van de Tibetaanse Lama Tarthang Tulku, geeft op deze vraag in ONEINDIG AFSCHEID een antwoord. Als een rode draad door het boek loopt het levensverhaal van zijn moeder, die de ziekte van Alzheimer kreeg en haar laatste jaren sleet in een verpleeghuis.

Alle emoties die bij een dergelijk ziekteproces loskomen – hulpeloosheid, schuldgevoelens, woede, onbegrip, machteloosheid en vooral angst –, worden belicht aan de hand van diverse principes en methodes die het Tibetaans boeddhisme rijk is. Het resultaat is een inzichtelijk, troostrijk en ontroerend boek, dat velen die de problematiek herkennen tot steun zal zijn.

De in Nederland geboren en getogen auteur behaalde in de V.S. een MA-graad in Tibetaans-boeddhistische filosofie en psychologie. Ook was hij decaan van het Tibetan Nyingma Institute in Boulder en Berkeley, en directeur van een drukkerij, waarover hij in 2000 zijn eerste boek MasterWork schreef. Hij geeft seminars en cursussen in Europa, Zuid-Amerika en de V.S.
Arnaud Maitland
boeddhisme
gebonden
270 blz
9069636220
altamira becht
€ 5,00
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018