amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Yoga, Critical Alignment

Yoga

Critical Alignment

Yoga, Critical Alignment werpt een verrassend nieuw licht op yoga. Yogadocent Gert van Leeuwen verbindt in zijn boek yoga met medisch denken, meditatieve stromingen en psychologie.

Critical Alignment is een goed onderbouwde methode om zowel negatieve voorkeurshoudingen en -bewegingen als negatieve gedachtepatronen, ontstaan door de opbouw van onder andere chronische stress, te leren doorbreken.

Dit kan van grote waarde zijn bij het voorkomen en oplossen van allerlei lichamelijke en psychische klachten, zoals problemen met het bewegingsapparaat, angsten en depressie.

De methode helpt ook bij het ontwikkelen van een lichte, beweeglijke en open lichaamshouding, en daarmee kan ze een grote positieve bijdrage leveren aan de kwaliteit van het ouder worden.

Dit kloeke standaardwerk behandelt met grote precisie en op geheel nieuwe wijze de oefeningen, een stappenplan naar een meditatief totaalbewustzijn, elf verbindingen om de houdingen op te bouwen en het gebruik van houdings- versus bewegingsspieren, en geeft tot slot een complete didactische methode voor leraren en beoefenaars om zo doordacht mogelijk lessen samen te stellen.
Gert van Leeuwen
yoga
paperback, 368 blz
isbn 9069637049
9789069637044
prijsindicatie € 39,90
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018