amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
9073798507

Introductie in esoterische filosofie

Op zoek naar innerlijke wijsheid

Esoterische filosofie zouden we kunnen omschrijven als : de wijsheid van het innerlijk. Het is echter geen algemene wijsheid, maar een specifieke filosofisch-religieuze stroming. Binnen deze stroming bestaan diverse vormen ; zo kennen we de esoterische filosofie van Blavatsky, Steiner, Bailey, e.a.

De auteur werkt de innerlijke wijsheid uit, geheel binnen het kader van de esoterie, daarbij aansluitend bij de opvattingen van R. Beesley [1903-1979]. Hij doet het uitgebreid en systematisch en bespreekt uitvoerig de samenstelling van de mens, zijn relaties tot de wereld en de kosmos, de gang naar de Bron en de mystieke eenheid.

Het is boeiend een specifieke esoterische filosofie gepresenteerd te zien. Interessant ook omdat veel dingen net anders belicht worden dan men gewend is. Helaas is de auteur vaak onduidelijk en zweverig [het eerste hoofdstuk over afspraken en verduidelijking munt uit door onhelderheid], soms is hij niet te volgen. Desondanks : een mooi specimen van de esoterische filosofie.

Biblion recensie, dr. R. Kranenborg
Gradus van Florestein
filosofie
paperback, 192 blz
9073798507
prijsindicatie € 18,25
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018