amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Meesters in de filosofie

Meesters in de filosofie

de gebroeders Meester hebben de juiste balans, tussen humorvol schrijven en een serieuze introductie tot de filosofie, gevonden

Veel filosofen laten zich leiden door het adagium »waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan«. Gelukkig zijn er nu de gebroeders Meester.

In het boek »Meesters in de filosofie« wandelen deze gevatte jongemannen al discussiërend door de geschiedenis van de filosofie, waarbij ze het – zoals het broers betaamt – voortdurend met elkaar oneens zijn. Maarten is streng en rationeel terwijl Frank vooral oog heeft voor het gevoelige en het romantische.

De heren discussiëren helder, nemen geregeld een onverwacht standpunt in en schrikken niet terug voor een vileine stoot onder de gordel. Dit alles levert een hoogst informatief, bij vlagen hilarisch boek op.

Frank en Maarten Meester zijn beiden filosoof. Ze schrijven onder meer voor Filosofie Magazine en traden tot voor kort maandelijks op in filosofiecafé Felix & Sofie. Maarten Meester verwierf bovendien bekendheid als de mannelijke helft van het schrijversduo Mimi Meester. En Frank Meester als contrabassist, gitarist en zanger in diverse orkesten, waaronder Hot Club de Frank.

Gebroeders Meester
filosofie
paperback, 160 blz
isbn 9076988811
prijsindicatie € 19,95
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018