amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Architecturaal antiek

Architecturaal antiek

In onze huidige, hoogtechnologische samenleving moet ambachtelijke vakmanschap steeds meer plaats maken voor serieproductie. Natuurlijke materialen worden vervangen door synthetische, en in de bouwwereld anno 2008 lijkt alles rond efficiëntie, standaardisatie en kostenoptimalisatie te draaien.

Tegen deze tendenzen wordt steeds meer gereageerd door individuen die op zoek gaan naar een authentieke en persoonlijke leefomgeving. Het is een nieuwe woonfilosofie die zich vertaalt op vele vlakken: heel wat karaktervolle oude herenwoningen, boerderijen, landhuizen worden met zorg gerestaureerd. Industrieel vervaardigd meubilair wordt vervangen door unieke, handgemaakte stukken, ruwe, natuurlijke materialen.

"Architecturaal antiek" zorgt ervoor dat elke woning een uniek cachet krijgt. Of het nu gaat om een 18de-eeuwse plankenvloer, gerecupereerde Bourgondische dallen, authentieke handgemaakte tegelpannen of dakleien, antieke schouwen. Steeds bieden deze historische bouwmaterialen de kans om elk woonproject een authentiek karakter te bezorgen.

De vele inspirerende realisaties die in dit boek worden voorgesteld tonen dit duidelijk aan. Een belangrijke rol is ook weggelegd voor de "bouwantiquairs", de handelaars in oude bouwmaterialen die op overtuigende wijze aantonen hoe hun unieke vondsten, die vaak her en der verspreid liggen in depots en showrooms, kunnen geïntegreerd worden in prachtige woningen.

Het toenemende professionalisme van deze sector heeft er de voorbije jaren voor gezorgd dat steeds meer architecten, interieurspecialisten en particulieren hun gading hebben gevonden in het steeds ruimere aanbod van architecturaal antiek.
wonen
gebonden
248 blz
isbn 9077213937
9789077213933
prijsindicatie € 59,50
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018