amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Esther Gutmer, A&D series 6

Esther Gutmer - contemporary classic

A & D series - 6

Van Brussel tot Bombay, via Antwerpen, Genève, Saint-Tropez en Knokke-Zoute, alle interieurs van Esther Gutmer stralen ware levenskunst uit en tonen een consensus over wat goede smaak is. Haar persoonlijke voorkeur ligt bij een hedendaagse stijl met Angelsaksische accenten maar met een sterke internationale dimensie.

In haar vijfentwintigjarige carrière is Esther Gutmer erin geslaagd een benijdenswaardige plaats in te nemen in de wereld van de exclusieve wooninrichting. Haar naam werd vaak verbonden met Ralph Lauren, met een klassieke Angelsaksische esthetiek en een opulente luxe.

Deze affiniteit ontstond ongetwijfeld gedurende haar verblijf in de Verenigde Staten, waar Esther Gutmer het métier van interieurarchitecte leerde en waar ze de huiscollecties van de New Yorkse stilist Ralph Lauren ontdekte. Bij haar terugkeer in België, in 1986, wordt Esther Gutmer de exclusieve agent van de Ralph Lauren Home collecties.

Ze opent haar eerste boetiek op de Brusselse Zavel en vestigt zich daarna aan de Waterloolaan waar ze ook als zelfstandig interieurarchitecte actief is. Nog zeer onder de indruk van haar overzeese ervaringen, toont haar stijl een sterk Angelsaksische inslag. Ze koestert Engels of Amerikaans meubilair in mahoniehout, zweert bij het idee van de cottage, het landhuis of de visserswoning met een ruime blik op New England.

Na vele nieuwe reizen verruimt haar horizon naar een sterk internationale stijl. Ze verwerkt souvenirs en persoonlijke affiniteiten edele materialen, antiquiteiten, familiale erfstukken, etnische en hedendaagse kunst.
A & D Serie
W. Pauwels
wonen
gebonden, 195 blz
isbn 9089440062
9789089440068
prijsindicatie € 81,99
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018