amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Dans van de Trom - Akkeren

De Dans van de Trom

Een Maya Ritueel

Dit verhaal duurt dertien dagen in het Maya-Hoogland van Guatemala, 1546. Voor de dominicaan, broeder Sebastián twee weken als alle anderen. Voor de Maya's zeer zeker niet. Het zijn de laatste dagen van hun kalender. Een tijd van rusteloze spanning.

Nog niet zo lang geleden waren de verhoudingen helder. Het gunstig stemmen van de goden was het werk van kalendervoorspellers en jaguarpriesters. Zij leidden de rituele dansen.

Nu zijn er nieuwe machthebbers. En hun geestelijken moeten niets hebben van die duivelse praktijken.

Daarom bevreemdt het broeder Sebastián des te meer dat er voor »De Dans van de Trom« van hogerhand een uitzondering is gemaakt. Waarom opnieuw de afgoderij aanwakkeren in zijn dorp Rabinal ? En net nu er onverwachte hoog bezoek uit Spanje komt.

Cecilia, dochter van een veroveraar en een Maya prinses, weet meer. Maar haar jade-groene ogen brengen broeder Sebastián alleen maar in de war.

De dagen kruipen langzaam naar hun eind. En niet zonder slachtoffers. Heer Bergen Vallei is onvoorspelbaar. Zijn ongenoegen schept onheil. Slechts één ritme kan zijn onstuimigheid in goede banen leiden. De klank van rubber op hout. De doffe dreun en de trompetstoot. De dwingende werkelijkheid van »De Dans van de Trom«.
Ruud van Akkeren
roman
paperback
400 blz
9789054292357
prijsindicatie € 24,95
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018