amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Kids aan het bakken

Kids aan het bakken

ca. 6-12 jaar
Sara Lewis
hardcover
isbn 9059205251
9789059205253
prijsindicatie € 14,95

Met kinderen in de keuken aan de slag biedt vele perspectieven : het afwegen van ingredienten bevordert het rekenen; mengen, uitsmeren en kneden is goed voor de coordinatie. Bovendien is het goedkoop : geen cursusgeld. Het zelfvertrouwen en de zelfstandigheid van het kind worden spelenderwijs versterkt en bovenal is het een gezellige bezigheid.

De auteur geeft gebakrecepten voor alle leeftijden, van kleuter tot tiener [zie bijvoorbeeld »Taarten om indruk mee te maken«]. Een scala aan cakejes en taartjes, aan grote cakes en koeken, plaatkoeken- en taarten passeert de revue; zelfs aan brood is gedacht.

In de inleidende hoofdstukken worden diverse aandachtspunten genoemd : hygiene, veiligheid en netheid, keukenspullen, bakblikken en enkele technieken, tips en kooktermen. Op een uitstekende bladverdeling wordt met tekeningen en duidelijk gedrukte en heldere taal puntsgewijs de bereiding uiteengezet, met links in een apart kader de benodigdheden.

Het geheel is voorzien van veel foto's in kleur. Een zeer kindvriendelijk boek dat prettig oogt, heerlijke resultaten oplevert en goed is vertaald. Met register. Op het omslag enkele voorbeelden in vrolijke kleuren. Onder begeleiding bruikbaar vanaf ca. 6-12 jaar.

NBD|Biblion recensie - redactie
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018