amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Blauw bloed

Blauw bloed

opkomst en ondergang van de Postbank

Als opvolger van de Rijkspostspaarbank, de Postcheque en Girodienst en de Gemeentegiro Amsterdam, groeide de Postbank door een goede reputatie en no-nonsense dienstverlening in twintig jaar uit tot een van de grootste en meest gewaardeerde banken in Nederland.

In Blauw bloed beschrijft Wichert van Engelen op basis van zijn jarenlange werkervaring bij de Postbank de op- en ondergang van dit instituut. Aan de hand van anekdotes, inside information en persoonlijke observaties schetst hij op spannende en meeslepende wijze de geschiedenis, bedrijfsvoering en uiteindelijke teloorgang van de bank.

Dit verhaal over de Postbank is een goed aanknopingspunt voor de beeldvorming en discussie over thema's als vrijemarktwerking, kredietcrisis en privatisering.

Op de website www.blauw-bloed.nl vindt u een groeiende verzameling verhalen, herinneringen, anekdotes, foto's en beeldmateriaal over de Postbank.

Wichert van Engelen was tot voor kort directeur innovatie van de Postbank. Sinds vorig jaar is hij zelfstandig gevestigd als interimmanager en consultant op het gebied van innovatie en verandering in de dienstverlenende sector.
Wichert van Engelen
economie
paperback
271 blz
isbn 9043018430
9789043018432
prijsindicatie € 19,95
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018