amerigo
about arts, travel & books by Erwin Nas
Innerlijke structuur van Tai Chi

De innerlijke structuur van Tai Chi

de klassieke vormen van Tai Chi Chi Kung
Mantak Chia
paperback
248 blz
isbn 9069639041
9789069639048
prijsindicatie € 22,90
Taoïstische meesters hebben Tai Chi niet alleen tot een gevechtskunst geperfectioneerd, maar ook tot een manier om ons lichamelijk, energetisch en geestelijk sterker te maken. Tot aan het begin van de vorige eeuw was Tai Chi slechts praktijk voor ingewijden, en ondanks de toegenomen populariteit van Tai Chi in het Westen zijn veel van de onderliggende principes nog onbekend.

Dit boek laat zien dat je Tai Chi beter kunt beoefenen als je de innerlijke structuur ervan begrijpt, ongeacht op welk Tai Chiniveau je zit. Het bevat stap-voor-stap-instructies om de 13 vormen van Tai Chi Chi Kung te leren beheersen.

Mantak Chia en Juan Li tonen het verband aan tussen de innerlijke structuur van Tai Chi en het opnemen, transformeren en geleiden van de drie belangrijkste krachten : de universele kracht, de kosmische kracht en de aardekracht. De innerlijke structuur van Tai Chi beschrijft de principes die je nodig hebt om te ervaren wat Tai Chi je kan bieden op lichamelijk, psychologisch en spiritueel gebied.

Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018