amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Brand - Jorg Friedrich

De brand

De geallieerde bombardementen op Duitsland, 1940-1945

Het vijf jaar durende, systematische bombarderen van Duitse steden en dorpen kent zijn gelijke in de geschiedenis niet.

Dertig miljoen mensen, van wie het merendeel vrouwen, kinderen en bejaarden, zijn bestookt met bijna een miljard kilo spring- en brandbommen. Triest resultaat: een half miljoen doden (onder wie 75.000 kinderen jonger dan veertien jaar), nog veel meer gewonden en de vernietiging van een onmetelijk rijk cultureel erfgoed.

De inferno's van Dresden en Hamburg zijn in het geheugen van velen gegrift, maar weinigen weten dat steden als Darmstadt, Dortmund, Kassel, Krefeld, Pforzheim en nog vele honderden andere ook compleet in de as werden gelegd.

Dit boek is de eerste omvattende geschiedschrijving van deze onvoorstelbare verwoesting, teweeggebracht door de "goeden" van de Tweede Wereldoorlog: de Britten en de Amerikanen.

Jörg Friedrich (1944), historicus, heeft veel onderzoek gedaan naar staats- en oorlogsmisdrijven tijdens het Derde Rijk, opgenomen in diverse standaardwerken. Hij heeft tevens meegewerkt aan de ENZYKLOPADIE DES HOLOCAUST en talrijke televisiedocumentaires gemaakt over oorlogsmisdaden.

Voor zijn werk heeft hij diverse internationale onderscheidingen ontvangen.
Jörg Friedrich
geschiedenis
gebonden, 640 blz
isbn 9053303847
9789053303849
prijsindicatie € 35,00
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018