amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Derde Rijk deel I - Evans

Het Derde Rijk

deel I, Opkomst

Over nazi-Duitsland is al heel veel geschreven. Maar er bestond nog geen groot, samenhangend overzicht. Nu wel. Richard J. Evans is begonnen aan een trilogie. Het eerste deel heet OPKOMST.

Het aanzien van de 20e eeuw wordt bepaald door de nationaal-socialistische barbarij. Mede op bais van nieuw onderzoek ontvouwt Evans in het eerste deel van deze trilogie de wijze waarop een stabiel en modern land Europa in zo'n korte tijd naar een morele, fysieke en culturele ondergang kon leiden.

Overtuigend en helder laat Evans zien hoe Duitsland werd verscheurd door de erfenis van het verleden: de Eerste Wereldoorlog, de Vrede van Versailles, hyperinflatie en de Grote Depressie.

Deel twee zal de periode 1934-1939 beslaan en deel drie de oorlogsperiode. Deze trilogie wordt het ijkpunt voor alle andere boeken over de geschiedenis van het Derde Rijk.

Richard J. Evans (1947) studeerde aan de Oxford University. Hij is thans hoogleraar moderne geschiedenis aan de Cambridge University. Zijn meest recente boeken zijn IN DEFENCE OF HISTORY en TELLING LIES ABOUT HITLER. Hij geldt als een van de grootste autoriteiten op het gebied van de Duitse geschiedenis.
Richard J. Evans
geschiedenis
gebonden, 720 blz
isbn 9071206076
9789071206078
prijsindicatie € 42,50
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018