amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Wreed als ijs - Schrijvers

Wreed als ijs

Het lot van de burgers in De slag om de Ardennen

In de winter van 1944-45 werden ongeveer 3.000 onschuldige burgers gedood tijdens de Slag om de Ardennen . Dat feit werd nauwelijks opgemerkt in een wereldoorlog met miljoenen slachtoffers van wie meer dan de helft burgers.

Nu het lot van de burgers in oorlogen volop in de belangstelling staat - van Bosnië tot Afghanistan en Irak - brengt Peter Schrijvers het gruwelverhaal van wat de inwoners van de Ardennen hebben meegemaakt tijdens Hitlers laatste greep naar een overwinning op het westelijk front.

Wreed als ijs vertelt in ijzingwekkende details over hoe de burgers geteisterd werden door bittere koude en gevechten, Duitse executies, Amerikaanse en Britse bombardementen.

Peter Schrijvers is als historicus gespecialiseerd in Amerikaanse diplomatieke en militaire aangelegenheden. Hij doceerde in België, Zwitserland en de Verenigde Staten. Onlangs werd hij benoemd tot docent Amerikaanse Geschiedenis aan de University of New South Wales in Sydney. Van zijn hand verscheen eerder »De hel die Europa heet«.
peter schrijvers
geschiedenis
paperback, 384 blz
isbn 9071206092
9071206092
prijsindicatie € 22,95
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018