amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Auschwitz - Rees

Auschwitz

Indrukwekkend en opzienbarend boek dat de aangrijpende BBC-documentaire over Auschwitz begeleidt

Op 27 januari 1945 werd Auschwitz, een van de beruchtste nazi-instituties, door het Rode Leger bevrijd. In dit aangrijpende en veelomvattende boek vertelt journalist en programmamaker Laurence Rees hoe deze oorspronkelijk Poolse kazerne uitgroeide tot een van de grootste vernietigingskampen uit de geschiedenis van de mensheid : hier werden meer dan 1,5 miljoen mensen vergast, voornamelijk joden, Sinti en Roma. Auschwitz vormde daarmee een van de pijlers van de Endlosung.

In Auschwitz analyseert Rees de mentaliteit en de motieven van de belangrijkste nazi-strategen en laat hij daders van de meest afschuwelijke misdagen jegens de mensheid aan het woord. In dit boek komen ook tot nu toe minder bekende feiten aan het licht: het bestaan van een bordeel in Auschwitz tot de algemene corruptie die het kamp beheerste.

Bovendien wist Rees beslag te leggen op filmmateriaal uit recent geopende Russische archieven. Met behulp van al deze beelden en gegevens stelt Rees in dit boek op opzienbarende en indrukwekkende wijze alle tot nu toe gangbare meningen over Auschwitz ter discussie.
Laurence Rees
historie, wo II
paperback, 352 blz
isbn 9026321805
9789026321801
prijsindicatie € 19,95
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018