amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
gedicht

Atardi di Antaño

De namiddagen van vroeger

Poesia / Gedichten van Quito Nicolaas

9789080597952, poëzie, 224 g, 10 x 205 x 145 mm, 150 blz, 1995
In deze 2-talige gedichtenbundel is een verzameling gedichten opgenomen met geluid, melodie en beeld. De dichter reconstrueert de namiddagen van weleer, de herleving van deze jaren in de moderne tijd. Met een Caribisch tintje vermengt hij kunstuitingen, de virtuele wereld en de sluipende decadentie met elkaar en tovert iets magisch tevoorschijn. De wereldlezer zal zich ongetwijfeld in zijn poëzie herkennen. Met zijn eigen stijl en technieken, tracht de dichter zijn poëzie een andere dimensie te geven.
Quito Nicolaas werd geboren in de oliestad San Nicolas op Aruba. Met zijn gedichten heeft hij in verschillende theaters opgetreden, zoals Theater Off-Corso, Theater Cosmic, Theater De Kubus en tijdens Winternachten Festival. Ook zijn z'n gedichten in verschillende bloemlezing opgenomen : Isla di mi, Bentana Habri en Met de wil elkander bij te staan.

Quito Nicolaasrecenseert voor de e-zine Literair Nederland. Daarnaast is hij de geestelijke vader van de eerste Caribische literaire organisatie in Nederland en van 2001-2005 als de eerste bestuursvoorzitter van Stichting Simia Literario.
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018