amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
000

Tijd voor verandering

Barack Obama en de toekomst van Amerika

Barack Obama heeft geschiedenis geschreven. En de manier waarop hij de slag om het Witte Huis won zegt veel over de manier waarop hij Amerika zal leiden.

De eerste zwarte president van de Verenigde Staten won de verkiezingen die in alle opzichten historisch waren : Hillary Clinton was de eerste vrouw die serieus kans maakte op het presidentschap, de republikeinen nomineerden met John McCain de oudste kandidaat uit de geschiedenis, en zijn omstreden running mate Sarah Palin was de meest onervaren kandidaat ooit.

Obama is nu de machtigste man ter wereld. Charismatisch, bedachtzaam en welbespraakt maakt hij bij miljoenen mensen iets los. Maar hij is ook een slim politicus die alle trucs gebruikt om te winnen.

Met een aanhoudende kredietcrisis en economische malaise begint 'Barry' Barack Obama in zwaar weer aan zijn eerste ambtstermijn.

Erik Mouthaan, Amerika-correspondent van RTL Nieuws, volgde Obama's opmars twee jaar van dichtbij. In »Tijd voor verandering« schetst hij een portret van de man en zijn plannen.

En hij laat zien hoe de verkiezingen achter de schermen werken, van barbecuefeesten tot een bezoek aan de Oval Office, hoe er met modder werd gegooid en stemmen werden geronseld. Ja, Obama heeft geschiedenis geschreven, maar wat wacht Amerika, de Amerikanen, en ons ?

De man en zijn missie: de nieuwe president op de voet gevolgd
Erik Mouthaan
reisverslag
paperback
143 pagina's
isbn 9046805417
9789046805411
prijsindicatie € 12,50
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018