amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Overdenkingen van Pasen naar Pinksteren

Triomftocht

overdenkingen van Pasen naar Pinksteren

Na »Borgtocht«, waarin de lijdende en vernederde Christus centraal stond, verschijnt nu »Triomftocht«, waarin het licht valt op de opgestane en verheerlijkte Christus. Na Zijn vernederende Borgtocht volgt immers een verheerlijkende Triomftocht, waarin Hij schittert als overwinnaar van dood, zonde en satan.

Eerst staat de opgestane Christus centraal. Daarna worden Zijn verschijningen aan de discipelen overdacht. Vervolgens wordt ingegaan op de betekenis van Christus' hemelvaart. Ten slotte wordt een week gewijd aan de uitstorting van de Heilige Geest.


NBD|Biblion recensie
De auteur is predikant binnen de Gereformeerde Gemeenten. Hij behandelt in dit boek in 56 dagen de tijd van eerste paasdag tot de zaterdag na Pinksteren. Elke week staat in het teken van een thema : hij begint met de opstanding van Jezus en geeft vervolgens onderwijs over zijn opstanding.
Hij wandelt met de Emmausgangers mee als Jezus zich presenteert als de Opgestane. Jezus zegt ook nadrukkelijk : zalig zij die niet gezien hebben en toch geloven. Paulus getuigt daarvan in 1 Korinthe 15. Hemelvaart en de belofte van de Geest worden onder de aandacht gebracht en het pinksterfeest is het feest van de vervulling der beloften.
Kortom, een lezenswaardig boek met voor elke dag een dagtekst; geschikt voor gebruik in gezinnen als dagboekje, maar ook voor hen die zich willen verdiepen in de betekenis van Pasen, Hemelvaart en Pinksteren. Duidelijke druk; elke week begint met een bijbeltekst in witte letter tegen een donkergrijze achtergrond.
Mies Vreugdenhil
C.G. Vreugdenhil
christendom
paperback
245 pagina's
isbn 9088650845
9789088650840
prijsindicatie € 14,50
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2017