amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Dag in Gent - Brusselmans

Een dag in Gent

Op zomaar een dag uit het leven van Herman Brusselmans heeft hij heel wat te doen. Wakker worden, opstaan, tandenpoetsen. Spek eten.

De echtgenote uitwuiven die naar Antwerpen vertrekt. De hond naar een oud, bevriend echtpaar brengen. Naar de apotheker gaan. Navraag doen in een motorwinkel.

Een depressieve vrouw onderhouden en haar meenemen naar een restaurant, om er een eenvoudige lunch te gebruiken.

Naar het theater lopen om de repetitie bij te wonen van een toneelstuk van eigen hand. Een meisje bezoeken op haar flatje. Op straat praten met een boekhouder. In een horlogewinkel de nieuwste modellen bekijken.

De hond afhalen. Naar huis gaan, en daar de teruggekeerde echtgenote begroeten. Samen een eenvoudige avondmaaltijd gebruiken. Naar een wedstrijd op tv kijken. Onverwacht bezoek ontvangen. Zich klaarmaken om naar bed te gaan.

Toch eerst nog de deur openen nadat de bel heeft gesnerpt. Wat er dan gebeurt, zal de lezer meemaken als hij deze fenomenale roman, »Een dag in Gent«, helemaal uitleest.

Verweesd zal hij achterblijven, en de aandrang voelen om zo snel mogelijk het boek opnieuw te lezen. Eventueel zal hij verzuchten : »Alweer heeft Herman Brusselmans een toproman geschreven.«
Herman Brusselmans
roman
paperback
196 pagina's
isbn 904461262X
9789044612622
prijsindicatie € 17,95
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018