amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Vanuit mijn raam gezien - Henk Romijn Meijer

Vanuit mijn raam gezien

Franse verhalen

In 1964 kochten Henk Romijn Meijer en Elizabeth Mollison, een Australisch-Nederlands schrijversechtpaar, een huis in de Dordogne. Het Franse dorp en zijn bewoners zijn geportretteerd in zijn bekendste roman, »Mijn naam is Garrigue«, maar ook in vele verhalen.

Kenner van het oeuvre Gerben Wynia koos samen met Elizabeth Mollison voor »Vanuit mijn raam gezien, de mooiste verhalen« uit »Bon voyage«, »Napoléon« en »Op oude voet«. Daarnaast bevat deze bundel niet eerder gebundelde Franse verhalen van deze grootmeester van het korte verhaal.

De verhalen in »Alle verhale« zijn geestig, beklemmend, soms heel somber, maar op een aanstekelijke manier toch altijd vol leven.


Het is moeilijk om, eenmaal in zijn boeken begonnen, ze weg te leggen. Bovendien blijven ze lang naijlen in je hoofd. - Arie Storm, Parool

In Henk Romijn Meijer verliezen de Nederlandse letteren niet alleen een groot stilist, maar evenzeer een feilloos observator van het menselijk tekort. - Daniëlle Serdijn, de volkskrant

Henk Romijn Meijer, 1929-2008, was een van de grote stilisten van onze literatuur. Bij Augustus verschenen »Alle verhalen tot nu toe« [2004], de roman »Oprechter trouw« [derde druk, 2008] en in oktober 2007 zijn laatste roman, »Verhoudingen«.
Henk Romijn Meijer
verhalen
paperback
224 pagina's
isbn 904570188X
9789045701882
prijsindicatie € 18,90
bestel boek
GgGgG       Dordogne       Frankrijk       FfFfF