amerigo
about arts, travel & books by Erwin Nas
Boom by Erwin Nas   Jas by Erwin Nas   Jerrycan by Erwin Nas   Tent by Erwin Nas

Gekleurde Herinneringen

Het werk bestaat uit 8 elementen, 4 afdrukken van dezelde foto uit mijn jeugd en 4 vertroebelingen. Op elke foto is 1 markant object ingekleurd, een jarrycan, een jas, een tent en een bosschage op de achtergrond.
De 4 vertroebelende elementen zijn gemaakt van snoeiafval en garen.

De kleuren van de objecten zijn zoals ik mij deze herinner : de jerrycan geel, de jas rood, de tent oranje en het bosschage groen. Van 3 vertroebelende elementen is het hout wit geschilderd, en 1 zwart. Het garen is zwart, wit of zwart-wit. Eén van deze elementen steekt buiten het kader.

Als verbindend element is een stalen hekwerk gekozen. Hierop zijn 4 lijsten bevestigd waarin de foto en het vertroebelend element zijn gekaderd. Een onderlinge, harmonieuze samenhang wordt bereikt door een borduursel van garen. Op deze manier staan de 4 kaders niet los van elkaar, of naast elkaar, maar vormden een geheel.

Een herinnering, hier uitgebeeld door een foto, kent immers verschillende openbaringen, bijvoorbeeld als emotie, beeld of geur.
Herinnering by Erwin Nas
Rood by Erwin Nas
Oranje by Erwin Nas
Geel by Erwin Nas
Groen by Erwin Nas
Zwart-foto van Erwin Nas - »Lanaken, België, '68«
gekleurde Herinneringen, vage Herinneringen, vertroebelde Herinneringen, wazige Herinneringen - troubled memories.

Foto gestikt met garen op Raja karton EC05 - 31 x 25 cm, Ribba lijst, 23 x 23 x 4,5 cm [9 x 9 x 1 3/4"], ikea 000.780.51, 21675.
De 4 lijsten zijn bevestigd op een metalen frame met draad.
[ bossage : de, van het Franse bosseler = reliëf aanbrengen, bewerking in reliëf van muurvlakken met kussens, diamantkoppen en dergelijke ] [ bosschage : het, van het Oud-Franse boscage ; groep geboomte, bosje ]
Web I by Erwin Nas   Web II by Erwin Nas   Web III by Erwin Nas   Web IV by Erwin Nas
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018