amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Fietsen in Zuid-Engeland en Wales - Luc Oteman

Luc Oteman
fietsgids
ringband
184 blz
isbn 9064552703
pirola

Fietsen in Zuid-Engeland en Wales

36 fietsroutes door Zuid-Engeland en Wales

36 fietsroutes door Zuid-Engeland en Wales, met routekaartjes en hoogteprofielen. Fietsen in Zuid-Engeland of Wales dat is wegdromen op eindeloos slingerende holle weggetjes, diep ingebed in een golvend heuvelland en omzoomd door metershoge hagen. Steile klimmetjes zorgen voor menige zweetdruppel, maar pittoreske dorpen met kleurige uithangborden van traditionele pubs zijn nooit ver weg.

Stevig klimmen en dalen is het eveneens tussen de ruige hoogvenen en heidevelden van Dartmoor en Exmoor, over de kale afgeronde bergen van het woeste binnenland van Wales of langs de spectaculaire kliffen van de zuidkust van Engeland.

Je kunt echter ook urenlang ontspannen pedaleren door de immense wouden van de New Forest, door een van de groene riviervalleien of door een tunnel van bomen en struiken langs het tot fietspad omgebouwde tracé van een opgeheven spoorlijn.

Van Dover tot Land's End en van het eiland Wight tot Snowdonia wordt een routenetwerk beschreven met een totale lengte van 2500 kilometer dat als basis kan dienen voor het maken van trektochten. Daarnaast geeft deze gids ook een overzicht van de bestaande fietspaden, bewegwijzerde fietsroutes en overige mogelijkheden voor het maken van dagtochten in de verschillende fietsgebieden.

Ieder traject wordt toegelicht aan de hand van routetabellen, heldere kaartjes, hoogteprofielen en praktische informatie voor onderweg. Daarnaast wordt regelmatig stilgestaan bij de rijke cultuurhistorie, de natuur en de andere bezienswaardigheden langs de routes.
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018