amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Indie verteld

IndiŽ verteld

een selectie van SMGI-intervieuws

In 1949 verrees uit het voormalig IndiŽ de jonge staat IndonesiŽ. Oorlog en revolutie luidden het einde in van de koloniale samenleving. Er zijn nog veel ouderen die deze turbulente tijd aan den lijve ondervonden hebben. Hun leven als schoolkind, huisvrouw of vertegenwoordiger zou nooit meer hetzelfde zijn.

De Stichting Mondelinge Geschiedenis IndonesiŽ (SMGI) interviewde in de afgelopen jaren honderden van deze ooggetuigen om hun intrigerende levensverhalen als historische documenten vast te leggen voor de toekomst. De hectische oorlogstijd, toen vrouwen chauffeurs werden en kinderen leerden zich met pannetjes te beschermen tegen Japanse luchtaanvallen.

De erbarmelijke omstandigheden in interneringskampen en krijgsgevangenschap. De dramatische uittocht naar Nederland en de militaire acties. Indringende en ontroerende verhalen vol kleurrijke details, waaruit voor de uitgave INDIE VERTELD een selectie is gemaakt. Samen vertellen ze de geschiedenis van IndiŽ vanaf 1930 tot de jaren vijftig.

Henk Schulte Nordholt & Fridus Steijlen
historie
paperback
32 blz. met cd-rom
isbn 9057303744
prijsindicatie € 19,95
Erwin Nas - kunst, cultuur, & reizen - amerigo , 2017