amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Hemel vol postzegels - Penelope Bergen

Een hemel vol postzegels

De kleine roodharige Janna van Dalen groeit op in Bougainville. Zij brengt haar jeugd door in de jungle van Papua Nieuw-Guinea, een woest en kleurig paradijs. Ze is de dochter van een Iers-Australische moeder en een Nederlandse vader maar het eiland is haar thuis. Dan breekt er een burgeroorlog uit.

Janna's vader wordt vermoord door rebellen. Janna en haar moeder Margaret moeten vluchten naar het vreemde kille Australië en over Papua Nieuw-Guinea wordt nooit meer gesproken.

Vele jaren later, Janna is volwassen en woont inmiddels in Amsterdam, ondergaat zij een traumatische gebeurtenis en lijkt het slot op haar herinneringen open te breken. Ze wordt geplaagd door dromen en visioenen die haar in grote verwarring brengen en ze krijgt dat ene speciale deuntje maar niet uit haar hoofd.

Margaret kan of wil haar niet helpen, maar een zwarte man, zijn zoon en een slang brengen haar steeds dichter bij de ontknoping van een familiegeheim dat haar leven voorgoed zal veranderen ? en dat haar eindelijk naar de plek brengt waar ze thuis is.
Penelope Bergen
roman
paperback, 213 blz
isbn 9063051964
prijsindicatie € 19,90
Erwin Nas - kunst, cultuur, & reizen - amerigo , 2017