amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Terug naar de jungle - Kuegler

Terug naar de jungle

Sinds Sabine Kuegler de jungle van West-Papoea moest verlaten, heeft ze last van heimwee, een brandend verlangen naar het paradijs van haar kindertijd. Nu keert ze op 32-jarige leeftijd terug, om voor zichzelf een antwoord te vinden op de vraag : Waar hoor ik thuis ? Wie ben ik eigenlijk, Fayu of Europeaan ?

Het is vijftien jaar geleden dat ze de »dochter van de jungle« was en bij de Fayu leefde, een vergeten kannibalenstam in West-Papoea. Hier was zij gelukkig, ze voelde en handelde als een inboorling tot ze door haar ouders naar een internaat in Zwitserland werd gestuurd.

Nu keert ze terug naar deze magische plek uit haar jeugd. Maar het paradijs bestaat niet meer. Wat het kind niet wist, beleeft de volwassen vrouw met volle bewustzijn, een pijnlijke ervaring.

De natuurlijke harmonie is verstoord en het geisoleerde bestaan van de Fayu wordt bedreigd. Het beschavingsproces is niet te stoppen, machtige ondernemingen profiteren van de natuurlijke bronnen van het oerwoud, en elke vorm van weerstand door de onafhankelijkheidsbeweging wordt door de regering van Indonesie met geweld onderdrukt.

Het wordt Sabine Kuegler duidelijker dat de idylle van toen er niet meer is en ze vraagt zich af of zij, de vreemdeling, de Europeaan, een kant moet kiezen in dit conflict ...
Sabine Kuegler
paperback, 272 blz
9789058314314
prijsindicatie € 18,95
Erwin Nas - kunst, cultuur, & reizen - amerigo , 2017