amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Aarden wallen - Maryse Conde

Maryse Condé
historische roman
paperback
512 blz
isbn 9062652867
prijsindicatie € 12,50

De aarden wallen

Ségou 1

De indrukwekkende romancyclus Ségou van Maryse Condé, over de grote migraties op het Afrikaanse continent midden 19de eeuw, heeft sinds 1987 een indrukwekkende drukgeschiedenis beleefd. De eerste uitgaven betroffen afzonderlijke gebonden edities met leeslint, daarna gevolgd door kloeke paperbacks.

In licentie verschenen de romans als Rainbow pocketboeken, aanvankelijk 'los' en nadien nog eens beide delen in een band. Ook in samenwerking met uitgeverij De Geus verscheen een grote gebonden omnibus van de twee romans. Al deze edities, bij elkaar meer dan 250.000 exemplaren in Nederland en België, zijn inmiddels uitverkocht en niet meer verkrijgbaar.

In 'De aarden wallen' maakt de lezer kennis met Ségou, 'de tuin der lusten' en de hoofdstad van een machtig rijk in Noordwest-Afrika. De burgers genieten van hun voorrechten als heersers over vele volkeren. Totdat rond 1850 vanuit het noorden de roep naar Allah doorklinkt, en zich tevens de eerste blanke voor de poorten van Ségou aandient. De priesters duiden de tekens: niets zal meer zo zijn als het was ...

Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018