amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

Amor ontdekt Aruba

Amor ontdekt Aruba - Albert Helman

Dat Albert Helman aan het begin van de jaren vijftig een intrigerend verhaal aan Aruba wijdde, was zelfs de meest ingevoerde kenners van deze belangrijke Surinaamse auteur ontgaan.

Amor ontdekt Aruba geeft in een romantische verhaalvorm een kaleidoskopisch beeld van dit Caraïbische deel van het koninkrijk, zoals het er een halve eeuw geleden nog uitzag.

Wat heeft Aruba toch ? Wat maakt dit kleine eiland van nog geen tweehonderd vierkante kilometer met zijn honderdduizend inwoners, in ogen van zoveel schrijvers zo speciaal ? Laat u door Albert Helman meevoeren naar dat kleine Caraïbische eiland van vijftig jaar geleden.

Albert Helman [1903-1996] behoort tot de meest productieve en meest gelezen Nederlands-Caraïbische auteurs. »De stille plantage« [1931], inmiddels behorend tot de klassieken van de Surinaamse literaire traditie, werd in1997 door Conserve herdrukt in de reeks »Surinaamse Klassieken«.

Wim Rutgers, die het nawoord schreef bij Amor Ontdekt Aruba, is specialist Nederlands-Caraïbische literatuur en verbonden aan de Universiteit van Aruba.
Albert Helman
novelle
paperback, 83 blz
isbn 9054291249
9789054291244
prijsindicatie € 15,00
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2017