amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Colors of Bonaire - Winkel

Colors of Bonaire

tekst in het Engels & Nederlands

De kleurenpracht van Bonaire is een feest voor het oog. Dos en Bertie Winkel brachten vele jaren van hun leven op dit eiland door. Uit hun enorme collectie beeldmateriaal stelden ze dit schitterende, tweetalige fotoboek samen.

NBD|Biblion recensie - C.M. Manni
Het befaamde fotografenechtpaar Dos en Bertie Winkel heeft met twee eerdere fotoboeken over Bonaire wereldwijd aandacht getrokken. Het succes daarvan was de aanleiding voor deze volgende uitgave die aan de hand van nieuwe hoogwaardige kleurenfoto's een aansprekend beeld biedt van de kleurrijke cultuur, de natuur en de geschiedenis van Bonaire.

Door de aantrekkelijke en moderne lay-out komen de foto's bijna overweldigend over. De beelden worden onderbroken door pagina's met beknopte teksten o.a. over het verleden, de zoutwinning, de ezels en de nationale parken ter bescherming van de natuurlijke rijkdommen op het land en in het water.

Ook komen kenmerkende Bonairianen aan het woord die de liefde voor hun eiland zodanig uitstralen dat je bijna de drang voelt om een ticket te gaan boeken. Een schitterende tweetalige uitgave [Nederlands, Engels] dat een fantastisch visitekaartje is voor dit deel van de Antillen wat zich in een toenemende Nederlandse belangstelling mag verheugen.

Dos Winkel
Bertie Winkel
fotoboek
hardcover
213 blz
isbn 903891847X
9789038918471
prijsindicatie € 39,95
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2017