amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Document Bonaire - Groenenboom

Document Bonaire

tekst in het Engels & Nederlands

»Nutteloze eilanden«. Zo typeerden de Spanjaarden de Benedenwindse Eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao rond het jaar 1500. Hoe anders zien we Bonaire nu : een smeltkroes met Caribische, Europese en Zuid-Amerikaanse invloeden, een geliefd duikoord met veel visvangst, zoutwinning en zelfs olie-overslag.

Bonaire kent een unieke cultuur met elementen die wij nergens anders tegenkomen, zoals bijvoorbeeld de »Maskerade« die elk jaar rond nieuwjaar plaatsvindt.

»De inwoners van Bonaire weten als geen ander dat Bonaire aan de vooravond van een nieuwe bestuursvorm staat en dat men hiermee een nieuwe toekomst tegemoet gaat die veel veranderingen voor het eiland en zijn bewoners met zich mee gaat brengen. Wanneer Bonaire een bijzondere gemeente binnen het Koninkrijk der Nederlanden wordt is de kans groot dat veel van de onbekende schoonheden worden opgeslokt door de Nederlandse en Europese cultuur, regels en wetgeving of misschien zelfs geheel kunnen verdwijnen«.

Volgens fotografe en schrijfster Wilna Groenenboom is het daarom de hoogste tijd om het dagelijkse leven op Bonaire vast te leggen.

Wilna Groenenboom heeft van 2000 tot en met 2007 op Bonaire gewoond en als fotografe en schrijfster bijdragen geleverd aan de Engelstalige krant »the Bonaire Reporter«.
Wilna Groenenboom
fotoboek
hardcover
144 blz
isbn 9490277010
9789490277017
prijsindicatie € 34,95
bestel boek
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2017