amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Tango in Buenos Aires

Tango in Buenos Aires

Privé-detective Pepe Carvalho krijgt van zijn oom de opdracht naar Buenos Aires te gaan om zijn neef te zoeken. Deze Raul Touron is opgegroeid in Argentinië. Daar was hij wetenschapper en deed een belangrijke ontdekking.

Maar zijn dochter is in de tijd van de dictatuur 'verdwenen'. Wat is er van haar geworden? En voor wie moet hij banger zijn: voor de Kapitein, die deel uitmaakte van het militaire regime en nu rijk wil worden van de wetenschappelijke ontdekking, voor de corrupte politie of voor de ontvoerders van zijn dochter?

Hij vlucht zelfs voor Carvalho, die hem mee terug moet nemen naar Spanje. Weet Carvalho zich op zijn zoektocht te bevrijden uit het web van mensen, uit het verleden van zijn neef, zoals diens vrouw, Alma, diens vroegere collega's, die nu werken voor de Kapitein en Norman Silverstein, presentator in Club Amigo, waar elke avond tango's worden gezongen?

Het cynisme van de overlevenden van de dictatuur, de literaire scene van Buenos Aires met de vermeende buitenechtelijke zoon van Jorge Luis Borges, de cultuur van de tango: dit alles schept een broeierige sfeer vol spanning...


M. Vazquez Montalban
misdaad
paperback
260 blz
isbn 9056720252
9789056720254
Signature
prijsindicatie € 18,15
Argentinie
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018