amerigo
about arts, travel & books by Erwin Nas

DDWE 2016

dutch design week eindhoven

DDWE 2016

THE MAKING OF

In
need
of

DDWE 2016

Graduation 2016
Design Academy Eindhoven

9789491400278


trust
possibility
guts
compassion
art
error
tolerance
poetry
friction
resilience
synergy
transparency
hybrids
mercy
balance
reflection
strength
ideas
freedom
alternatives
coffee
diversity
care
activism
vision
faith
persistence
humility
grace
nonsense


Goed gedaan !

Afgelopen donderdag-middag zit ik in The Hub aan de Vestdijk, VDMA. Maarten Baas, met hoedje, aan het belendende tafeltje, geeft een interview. Hij witte wijn, zij water, geen vrienden dus. Ik zie hem zitten en denk : goed gedaan, met name die hokjes.

Zelfs die nep-jourte voor poenerige couverts, smaakvol, feeëriek ingericht. Was ik toch maar even met 'm meegelopen naar het buffet, dan had ik 'm kunnen toefluisteren : goed gedaan ! Niet gedaan.

Jaren geleden was Tom Lanoye op de Universiteit van Tilburg te gast tijdens de Nacht der Columnisten. Hij had net een voordracht afgerond met een melkfles. Staat Tom aan de bar, naast mij, heeft hij geen bonnen gekregen van de organisatie. Waarom ? Een gemiste kans !

Ik maak vaker dit soort dingen mee. Een week geleden heb ik Marc Mulders de hand geschud op de zolder van de Kazerne. Niet gefeliciteerd !

Prachtige objecten van glas, liggend in donker, beschilderd ander glas, met tl-buizen eronder. The Cosmic Garden : Marc Mulders & Jan Koen Lomans, een letterlijk explosief samenzijn in glas. Goed gedaan !

Ik ga mijn leven beteren. - Erwin Nas.

Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018